Bent u tijdens uw laatste vakantie aan de Costa Blanca verliefd geworden op het mediterrane klimaat? Of droomt u er al jaren van om een huis te kopen in Spanje? Hoe het ook zij, bij het kopen van een (tweede) woning in het buitenland gaat u niet over één nacht ijs. De Nederlandstalige medewerkers van het makelaarskantoor CasaLasDunas weten er alles van. Daarom geven zij 5 tips voor als u een huis wilt kopen in Spanje!


Meer over CasaLasDunas

Tip 1: Kies de juiste zoekwoorden

Bij het zoeken naar een woning in Spanje heeft u wellicht al een bepaald type huis op het oog. Misschien geeft u de voorkeur aan een appartement in het stadscentrum, een luxe villa op een heuvel of een boerderijachtige woning. Dan is het wel zo handig als u de lokale termen voor die huizen kent, zoals:

  • Cortijo of masia: een boerderij met huis, ook wel landhuis genoemd
  • Finca: in tegenstelling tot wat men vaak denkt is dit alleen een kavel of stuk grond, geen woning
  • Pisos: een woning in een appartementencomplex, vaak één verdieping
  • Atico: hetzelfde als een appartement, maar dan met dakterras

CasaLasDunas geeft tips voor het kopen van een huis in Spanje.

Tip 2: Bepaal de regio

Spanje kent veel verschillende regio’s, die elk weer andere kenmerken hebben. Daarom is het verstandig u te verdiepen in de regio waar u zou willen wonen, vóór u met een makelaar aan de slag gaat om een huis te kopen in Spanje. Ga ook voor uzelf na of u in de regio van uw keuze in een stad, in een dorp of op het platteland zou willen wonen. En bedenk of het gebied ook buiten het (zomer)seizoen u voldoende te bieden heeft.

Tip 3: Schakel een Nederlandse makelaar in

De Spaanse huizenmarkt is groot en groeit hard. Om te voorkomen dat u in een wirwar van Spaanse makelaars verstrikt raakt, is het slim om makelaarskantoor CasaLasDunas in te schakelen. Zij bieden u ter plekke een vast aanspreekpunt in uw eigen taal. Zo voorkomt u misverstanden in de zoektocht naar een woning of, erger nog, in het aankoopproces.

Tip 4: Laat de makelaar de woning onderzoeken

Wie een huis gaat kopen in Spanje, moet een uitgebreid onderzoek laten doen naar de juridische en financiële staat van het pand. Hierbij wordt onder andere gekeken naar legaliteit, nalatenschap, eigendomsbewijzen en schulden. Omdat deze gegevens bij verschillende Spaanse instanties moeten worden opgevraagd, is het zo goed als onmogelijk is om dit onderzoek zelf uit te voeren. Raadpleeg daarom een juridisch adviseur, of een ervaren makelaarskantoor dat uw belang dient.

Tip 5: Vraag een brochure aan bij CasaLasDunas

Het kopen van een huis in Spanje is geen gemakkelijke opgave. Vraag daarom informatie aan bij CasaLasDunas, het Nederlandstalige makelaarskantoor met diepgaande kennis van de Spaanse markt.


Brochure opvragen