Is jouw interieur toe aan een opfrisbeurt? Laat je inspireren door de tips van drie van Nederlands meest bekende woonbloggers. Dankzij Elisah, Sandra én Souraya ben je op de hoogte van de trends én ontdek je hoe (kleine) aanpassingen een wereld van verschil maken.

Souraya Hassan

www.bintihomeblog.com

“Warme aardetinten als terra, camel en oker zijn wat mij betreft dé trendkleuren van dit moment. Deze tinten mochten echt niet ontbreken in mijn eigen Binti Home Kleurencollectie, die ik voor Flexa mocht maken. De kleuren weerspiegelen mijn culturele roots; ik ben namelijk half Egyptisch.

Wil je echt een nieuwe look? Verf dan een muur. Dat heeft de grootste impact op je interieur. Daarbij is het belangrijk om te kiezen voor een kleurenpallet. Ik kies voor twee tot drie basiskleuren die elegante en subtiele warmte brengen in de ruimte. Dat vul ik aan met accentkleuren. Als de basis goed is, kun je iedere kant op qua kleur en stijl. Accessoires kun je hierop aanpassen.

Planten zijn ook écht een must have voor iedere ruimte. Varieer daarbij met verschillende soorten en formaten. Je ziet meteen dat dit meer leven in een ruimte brengt.

Vergeet ook de hal niet. Die wordt zo vaak overgeslagen. Maar hoe fijn is het als je jouw huis binnenkomt en je meteen welkom voelt. Mijn advies? Pak uit met een kleur op de wand, spiegels, mooie wandhaken en een lamp als eyecatcher.”

 

Elisah Jacobs

www.interiorjunkie.com

“Met mijn Indisch-Chinees-Nederlandse roots vind ik het heel leuk dat ook in 2021 veel Oosterse invloeden in de interieurwereld te zien zijn. Zo zijn er tal van mooie oriëntaalse behangprints verkrijgbaar. Maar je ziet bijvoorbeeld ook Chinese vazen die worden omgetoverd tot lamp. En wat duurzaamheid betreft, zie je dat men steeds meer aandacht heeft voor uniek gemaakte items uit eigen regio.

Een andere look creëer je eenvoudig door meubels te pimpen. Geef de keukenkastjes een nieuw kleurtje of kies voor nieuwe handgrepen. Stoffeer die oude fauteuil, zodat-ie weer als nieuw lijkt.

Nu het weer steeds beter wordt, is het ook het moment om je meubels om te gooien. We zijn meer op buiten gericht, dus maak verbinding met je tuin of balkon. Als kind vond ik het al heerlijk om met meubels te schuiven.

Verlichting onderschatten veel mensen. Vaak staat er in de woonkamer bij mensen maar één lamp aan: de grootste en meest felle. Dat is zo ongezellig. In mijn interieurstyling insta cursus Interiorboostcamp sta ik daar ook bij stil. Ik adviseer een lichtplan te maken én meer verschillende lampen te gebruiken. Je ziet meteen het effect. Het voelt echt gezellig.”

Sandra Gremmen

www.finntage.nl

“Duurzaamheid vind ik de trend van 2021. Je kunt om de paar weken een tas met goedkope accessoires halen, maar van een duurder, uniek stuk heb je veel meer plezier. Zo spaar ik bewust voor een exclusiever exemplaar of scoor iets in de kringloop. Daar vond ik laatst een vissenvaas in Delfst Blauw voor 2,50 euro.

Alles valt of staat met een kleurtje in huis. Vind je het spannend om een muur in een uitgesproken kleur te verven? Gebruik dan eerst een app als Paint My Wall of de Flexa Visualizer. Met goede verf, kwasten, rollers en tape kan er weinig misgaan. Schilder je vaker, dan word je er handiger in.

Zelf heb ik daarnaast een modulaire bank; die zet ik ook regelmatig in een nieuwe opstelling. En ik wissel veel met potten, planten en kussens. Steeds dezelfde spullen op een andere plek; dat geeft toch een andere vibe.

Vergeet de slaapkamer niet; trek bijvoorbeeld de sfeer van de woonkamer door. Of kies voor kleur op de muur, luxere raambekleding, een lekker kleed onder je bed en heerlijk beddengoed. Fijne nachtlampjes erbij en je komt helemaal tot rust.”