Zonder dat je erbij stil staat, is de keuken een echte werkplek. Hier wordt veel tijd staand doorgebracht. Een ergonomisch ontworpen keuken is dan ook onmisbaar om de gezondheid, het comfort, veiligheid en het doeltreffend functioneren te bevorderen.

Ontwerper Piet Zwart dacht in 1938 al na over efficiëntie en werkstromen voor een gebruiksvriendelijke keuken. Het resultaat was de eerste Bruynzeel keuken gebaseerd op slim opbergen en een indeling in logische gebruikszones. Tegenwoordig bestaan er diverse kasten en indelingen die de ergonomie in de keuken enorm bevorderen. Carrouselkasten, apothekerskasten en uittrekbare lades zijn niet alleen heel functioneel, maar ook zeer overzichtelijk. De Maxilijn kasten van Bruynzeel Keukens hebben daarbij in verhouding een hogere binnenruimte.

“Door de wens om meer voedsel of servies in de keuken op te kunnen slaan zijn wij steeds hogere onderkasten gaan creëren. Deze kasten staan op een verlaagde plint zodat er meer opbergruimte ontstaat”, aldus keukenontwerpster Suzanne Jungschläger van Bruynzeel Keukens. “Daarbij is de Maxilijn ook buitengewoon geschikt voor langere mensen die om ergonomische redenen een hoger geplaatst aanrechtblad willen hebben. Gebruikersgemak wordt immers voor het grootste deel bepaald door de juiste werkhoogte. Het niet aanpassen kan leiden tot rugklachten.” Bruynzeel Keukens Maxilijn kasten vangen dit op, met als extra voordeel dat er meer opbergruimte in de keuken komt.