Vier bekende bloggers over interieurstyling

Gemakkelijk is het niet, het stijlen van je interieur. Wat voor lamp kies je? Is er nu alweer een nieuwe trend? En wat doe je toch met die lege, kale hoek? Vier bekende bloggers geven antwoord op prangende vragen voor echte interieurliefhebbers.

Cynthia Schultz

www.cynthia.nl

Cynthia trekt maandelijks meer dan 500.000 bezoekers met haar blog www.Cynthia.nl. Ze heeft met alle grote merken van Nederland samengewerkt. Onder andere: L’Oreal, Garnier, Vichy, Braun, Etos, Hema, Renault, Viva400, Lancome, Scholl, Remington, Optimel, Aussie, Dove en Liv. Ze is de grootste lifestyle blogster van Nederland en richt zich met name op Beauty, Fashion, Lifestyle, Travel, Food and Interior.

Hoe vind je lampen/verlichting die bij jou én je huis passen?

“Ik denk dat het vinden van de perfecte lamp begint met het bepalen van de functie. Zoek je een lamp puur voor de sfeer of een lamp waarbij je wilt kunnen lezen of werken? Bij een sfeerlamp is indirect licht altijd erg mooi, dat geeft een zacht effect. Maar een lamp die je wilt gebruiken om te lezen of werken, mag veel feller zijn. Deze lamp heeft een compleet andere functie dan een lamp die je neerzet voor de gezelligheid.

Ik heb maanden gezocht naar de perfecte lamp voor boven de tafel. Aan een eettafel doe je zoveel verschillende dingen: natuurlijk eten, maar ook lezen of werken. Daarom hebben wij een lamp met dimmer gekozen die zowel zacht sfeervol licht kan geven als feller, functioneler licht. En niet geheel onbelangrijk: zo’n lamp moet er dan ook nog mooi uitzien en bij je inrichting passen. Ga niet over een nacht ijs bij het aanschaffen van een lamp. Bij de betere woonwinkels mag je een lamp lenen om te kijken hoe het oogt in huis. Dat zou ik altijd doen!”

Marloes

www.marloeswonen.nl

Marloes blogt sinds 4 jaar over interieur. Op haar website zegt ze: “Omdat de tijd voorbij vliegt en er in korte periode veel kan veranderen – wat ik meestal weer vergeet – ben ik deze blog begonnen. Op deze manier kan ik terugkijken op mijn leven, in stukjes die meestal over wonen, lifestyle en reizen gaan.”

Hoe benut je een loze ruimte optimaal?

“Verwar een loze ruimte niet met een lege hoek. Veel mensen hebben de neiging om elke vorm van leegte op te willen vullen met prul, terwijl een lege hoek of kale wand juist voor evenwicht in het interieur kan zorgen. Een loze ruimte daarentegen draagt niet bij aan dit evenwicht. Bijvoorbeeld de ruimte onder de trap. De meesten van ons bewaren er zooi in. Denk er eens aan om er een werkplek van te maken.

Met een krukje erbij in plaats van een stoel zal het ruimtelijk aan blijven voelen. Schuif decoratieve manden onder het bureau om toch nog wat spullen op te kunnen bergen. De ruimte waar je eerder niets mee deed heeft nu een duidelijke functie gekregen. Een ander voorbeeld van een loze ruimte optimaal benutten; in ons vorige huis hadden we een inbouwkast waar we liever de bank tegenaan wilden schuiven. We haalden de deur van de kast eruit en plaatsten er showplankjes in. Resultaat was een vitrinekast boven de bank. Leuk en functioneel. Mocht je alsnog die lege hoek in de kamer willen opvullen, dan zijn planten een mooie oplossing. Plaats een groepje planten, variërend in hoogte, bij elkaar. Wees creatief met de ruimte die je hebt. Er valt vaak meer uit te halen dan je voor mogelijk houdt.”

Scarlet Hemkes & Joyce Everink

www.ikvrouwvanjou.nl

Scarlet Hemkes en Joyce Everink runnen sinds 2014 de blog Ik vrouw van jou. Ze hebben ruim 10 jaar een relatie en zijn het eerste Nederlandse lesbische Youtube & blogger koppel. Samen hebben ze een kinderwens. Via hun YouTube kanaal, waarmee ze wekelijks hun leven delen, vonden ze recent een donor.

Hoe versier je de pot?

“Als zogeheten potten houden we er wel van om een potje te versieren. Het is toch iets waar je vrij veel tijd van je leven besteedt. Dan kan die pot er maar beter goed uitzien. Toen we een paar maandjes geleden een prachtig behangetje spotte bij Kwantum, besloten we er eens echt werk van te maken. Die oude pot had haar beste tijd gehad en was toe aan een hip, nieuw uiterlijk. Kortom: schilderachtige bloemen, een koper kleurtje, een vrouwelijke vleugje feminisme en wat bijpassende boeken.

Het resultaat? Een hippe pot waar we op momenten van drukte graag net wat langer dan nodig op gaan zitten. No stress. Lukt het allemaal even niet? We maken ons niet druk en pakken gewoon even de Poepdokter in boekvorm erbij. Lekker lezen op de pot. Hebben we echt even overal schijt aan, dan kijken we gewoon naar de dikke middelvinger aan de muur. Dat is er eentje om in te lijsten.

Een heerlijk Hollands kratje met toiletpapier zorgt voor de nodige voorraad. Het enige wat we graag nog willen vervangen is die oude staande pot. Die mag over een tijdje plaatsmaken voor een lekker jong ding die zweeft. Voor nu zijn we hier tevreden mee. Op een oude pot moet je het leren.”

Rachel Siwaletti

www.dehuismuts.com

Rachel Siwaletti is begonnen met de Huismuts vanuit een grote passie voor interieur en de ambitie mensen hierover te inspireren. Naast interieur, deelt Rachel een groot deel van haar leven, onder andere over: koken, haar kindje, haar man en hotspots.

Wat zijn de kleur- en materiaaltrends van het moment?

“De Huismuts is ooit begonnen als interieurblog, maar inmiddels volg ik de trends niet meer zo op de voet zoals ik voorheen deed. Ik begin steeds meer mijn eigen stijl te ontdekken en wanneer een trend daarbij aansluit pas ik dat toe in mijn huis. Ik ben bijvoorbeeld groot fan van de velvet trend die sinds een tijdje weer is opgedoken. Onze hele bank is in velvet stof en ik zou denk ik nooit meer anders willen. Het is zó zacht en ik vind het een hele rijke stof. Deze trend heb ik helemaal omarmd. Wat je nu ook veel in de winkel ziet liggen zijn gouden accessoires en als een ekster ga ik hier op af. Gouden accessoires in combinatie met diepe en donkere kleuren zijn bij mij favoriet. Ik heb de muur achter onze bank donkerblauw geverfd waardoor de okergele bank heel mooi afsteekt, met een gouden spiegel erboven is het plaatje compleet. ‘Ik zou nooit meer anders willen dan onze velvet bank’

De vintage trend spreekt mij ook heel erg aan. Ik vind het leuk dat steeds meer mensen de weg naar de kringloop vinden en meubels een tweede leven geven. Dit soort items in je huis geven je interieur net iets meer karakter als je het mij vraagt. Ik heb een vintage bureau in onze woonkamer staan. Niet alleen handig om aan te werken, maar ook leuk voor het oog.”