Deurkrukken worden vaak vergeten bij de inrichting van een huis. Terwijl 95% van de vrouwen details in het interieur belangrijk vindt, heeft ruim de helft nog nooit overwogen om de deurkrukken in huis te vervangen. Dit blijkt uit recent onderzoek, in opdracht van Intersteel, fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag.

“Terwijl met een design deurkruk wel degelijk een finishing touch aan het interieur wordt geven”, aldus Ronald Taling van Intersteel. “Ondanks dat het een klein detail lijkt, maken deurkrukken de woning wel meteen helemaal af. Met name in de woonkamer, waar je tegen de deur aankijkt.”

Eenduidige stijl

Indien overwogen wordt om de deurkrukken in huis te vervangen, vindt ruim driekwart van de vrouwen hoge kwaliteit essentieel; ‘je gebruikt ze immers heel vaak.’ De deelneemsters aan het onderzoek geven daarbij tevens de voorkeur aan design boven standaard, omdat een ontwerp in dezelfde stijl als de rest van het interieur echt iets extra’s toevoegt. Taling: “Of dat nu modern en strak, landelijk en klassiek of vintage en retro is, stijlvol beslag is misschien voor velen onopvallend, maar is toch telkens onbewust sfeerondersteunend aanwezig. Het geeft het hele interieur net dat beetje extra sfeer.”

Bron: onderzoek en analyse zijn uitgevoerd door Hettestpanel.nl in opdracht van Intersteel.