Er zijn verschillende situaties waarbij de hulp van een elektricien uit de buurt wenselijk kan zijn. Wij spraken met een elektricien uit Huizen, die ons hier meer over kon vertellen! Veel van deze klussen kunnen volgens deze elektricien tot een volgende werkdag wachten. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van nieuwe elektriciteitskabels, het aansluiten van stopcontacten en aansluitpunten voor de verlichting, enzovoorts. Er zijn echter ook klussen die u het liefst dezelfde dag wilt hebben uitgevoerd. Voor het uitvoeren van deze klussen kunt u op de hulp van een spoedelektricien rekenen. Een spoedelektricien is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om hulp te bieden bij een noodsituatie!

Schakel de hulp van een elektricien in bij een stroomstoring

Een voorbeeld van zo’n noodsituatie is een stroomstoring in huis. Een stroomstoring kunt u in eerste instantie zelf proberen op te lossen door de gesprongen stop in de meterkast te vervangen. Mocht dit geen effect hebben, dan kunt u op internet kijken of er sprake is van een algehele stroomstoring in de wijk. Wanneer de stroom kort werkt na het vervangen van de stop, maar daarna afslaat heeft u mogelijk met een kortsluiting te maken. In dit geval is het sterk aan te raden om de hulp van een elektricien in te schakelen. Een elektricien kan de bron van de stroomstoring achterhalen en direct voor een passende oplossing zorgen.

Tip: schakel de elektrische apparaten die op de groep van de gesprongen stop zijn aangesloten een voor een. Op het moment dat de stop opnieuw uit de meterkast springt heeft u de bron van de stroomstoring gevonden. Laat dit apparaat uitgeschakeld en vervang deze zo snel mogelijk om nieuwe storingen te voorkomen.

Een kortsluiting laten verhelpen

Wanneer bovenstaande tip geen oplossing biedt voor de storing in huis, ligt de oorzaak van de kortsluiting elders. Denk bijvoorbeeld aan twee versleten elektriciteitskabels, waarvan de binnenzijden tegen elkaar aan zijn komen te liggen. Dit zorgt voor een enorme hoeveelheid stroom, wat de stop uit de meterkast laat springen. Een elektricien beschikt over verschillende hulpmiddelen die het relatief eenvoudig maken om een dergelijke oorzaak op te sporen. Nadat we de oorzaak van de kortsluiting hebben opgespoord zorgen we direct voor een passende oplossing om nieuwe problemen te voorkomen.