Groen is niet direct de kleur waaraan je denkt bij het najaar. Maar wist je dat dit juist een goed seizoen is om groen in huis te halen. Deze kleur staat voor rust, stabiliteit en vertrouwen. Groen werkt volgens kleurenspecialisten zelfs kalmerend. Maar hoe pas je deze kleur toe in jouw huis?
We zetten verschillende mogelijkheden op een rijtje. 

Planten

Ongeacht wat voor type woning je hebt; er zijn planten te vinden bij iedere woonstijl. Variërend van de Geldboom, Paradijsvogeplant tot aan de Goudpalm als je wat groters zoekt. Tot aan de hangplantjes als het Suikerdruifje, Lippenstiftplant of een Erwtenplant. Wist je dat planten niet alleen in de woonkamer mooi staan; kijk ook eens naar de mogelijkheden voor de slaap- en badkamer. Heb je geen groene vingers, dan kun je tegenwoordig kiezen uit een ruim aanbod aan kunstplanten die niet van echt te onderscheiden zijn. 

Microgreens

Geniet jij in het voorjaar en de zomer enorm van het zelf kweken van groenten en kruiden? Dan kun je ook ‘eetbaar’ groen in huis halen in het najaar en de winter. Ken je Microgreens al? Dit is de verzamelnaam voor groenten en kruiden die je in een vroeg stadium al kunt oogsten. Je oogst ze als kiem (micro leaves) of laat ze iets langer groeien tot je jonge blaadjes kunt oogsten. Ideaal om als smaakversterker te gebruiken in soepen en salades. Wat voor smaken je hebt? Bij de baby leaves heb je bijvoorbeeld snijbiet, peashoots en gemengde sla. En onder andere tuinkers, boerenkool, radijs en bloedzuring bij de micro leaves. Deze makkelijk kweekbare en gezonde plantjes kun je het hele jaar door zowel binnen als buiten kweken. Ze staan hartstikke leuk in de keuken.

Verf

Zin om een muur in één van de beschikbare tinten groen te verven? Laat je informeren over de kleur die het beste past bij jouw interieur en ga aan de slag. Wil je met verf juist voor een verrassend effect gaan, kies dan voor een kleurvlak. Heel geschikt als je op een subtiele manier wat meer kleur in huis toe wil voegen. Zelfs met een beperkt budget kun je zo een verrassend element creëren. Je kunt je fantasie hierbij de vrije loop laten; van een strak blok, dat het hoekje om gaat tot aan een golvende streep.

Eyecatchers

Wil je uitpakken met groen, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor eyecatchers in deze trend. Denk aan een bank in donkeregroene tinten als mosgroen. Kan de akoestiek in huis wel wat beter? Kijk dan eens naar akoestische panelen; in combinatie met speciale schappen, maak je een in het oog springende wand. Subtieler? Kies dan voor een vloerkleed. En voor de slaapkamer kun je kiezen uit tal van verschillende dekbedovertrekken. Verander je graag de uitstraling in huis, kies dan voor opvallende accessoires. Natuurlijk kun je van allerlei nieuwe zaken kopen, maar loop ook eens de kringloopwinkel in. 

Fotobehang

Wil je dat één wand er echt uitspringt, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor fotobehang. Als je dan naar de ‘groene’ mogelijkheden kijkt, dan is de keuze echt enorm. Van bomen waar het zonlicht door valt tot aan bamboestelen of een heus (jungle)landschap waar je voor je gevoel zo in kunt stappen. Mag het van jou wel iets minder opvallend, dan zijn er ook heel subtiele mogelijkheden met bijvoorbeeld hangende takken of bladeren. 

60-30-10

Ongeacht waarvoor je kiest met het 60-30-10 principe bewaak je de balans in je interieur. 60% is de dominante kleur, waarin je bijvoorbeeld de muren verft. De secundaire kleur gebruik je voor 30%. Deze wordt vaak bepaald door de bank. Met de overige 10% kun je dan accenten toevoegen.