Wonen in een kleine ruimte heeft zo zijn nadelen, echter hebben kleine huizen vaak wel een goede ligging, wat natuurlijk wel heel leuk is. Klein wonen hoeft niet vervelend te zijn, een kleine woning is natuurlijk ook heel knus. Wat je wel kunt doen is om de ruimte optisch groter te laten lijken en dit kan door een aantal kleine oplossingen toe te passen.

Zorg voor een goed verlichte woning

Goede verlichting doet wonderen. Door een goede combinatie van natuurlijk licht gebruik en kunstverlichting kun je ten alle tijden van de dag jouw huis optisch groter laten ogen. Voornamelijk daglicht zorgt voor dit effect, wanneer je huis niet over veel ruimen beschikt plaats dan extra kunstverlichting. Ook is een goede verdeling tussen wand- en plafondlampen erg belangrijk, door deze variatie wordt elk gedeelte van het huis verlicht. Door stijlvolle verlichting te plaatsen is een lamp ook nog eens een aanvulling op de inrichting van een huis. Verlichtingsspecialist KOOT beschikt over een groot assortiment designlampen.

Multifunctionele meubels

Wie in een klein huis woont dient de ruimten optimaal te benutten om zo het meeste uit het huis te halen. Wanneer je een trap hebt in huis kun je bijvoorbeeld de ruimte onder de trap gebruiken als opslagruimte. Ook kun je multifunctionele meubels plaatsen om zo ruimte te besparen. Denk bijvoorbeeld aan een uitklapbare tafel, door 3 tafeltjes in een te bouwen kun je deze uitschuiven naar één grote tafel. Ook kun je gebruiksvoorwerpen die je normaal in een kastje opslaat gebruiken als decoratie. Denk aan keukengerei.

Gebruik spiegels

Een zeer bekende tip om een huis groter te laten ogen is door spiegels te gebruiken. Door de reflectie van een spiegel lijkt een ruimte groter. Dit effect kun je versterken door de kamer licht te houden, gebruik veel lichte kleren, zowel in de muur en vloer als in de meubels.