Je kunt als particulier op verschillende manieren beleggen in vastgoed. Je kunt met veel geld investeren of met weinig geld, maar wat de beste keuze is hang af van persoonlijke voorkeuren. Dit artikel legt je uit hoe je moet investeren in vastgoed en hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe werk investeren in vastgoed?

In vastgoed investeren in eigenlijk vrij simpel, een groot deel van de Nederlandse heeft zelf al een deel van het eigen vermogen geïnvesteerd in vastgoed. Wat veel mensen niet weten is het kopen van een eigen huis al investeren in vastgoed. Je kunt in vastgoed investeren bij je eigen huis door een pand te kopen en dit enigszins op te knappen om vervolgens te verhuren. Wanneer je het verhuurt aan huurders heb je weinig omkijken naar het pand maar komt er wel maandelijks geld binnen door de huur die betaald wordt.

Hoe kun je investeren?

Je kunt investeren in vastgoed op verschillende manieren. Wanneer je over veel geld beschikt kun je makkelijk gezegd naar de makelaar gaan en een huis kopen. Wanneer je minder geld tot je beschikking hebt kun je een vastgoedfinanciering aanvragen. Je kunt dan met geleend geld een pand kopen die gaan verhuren. Door het geld dat maandelijks binnenkomt kun je de financiering en de hypotheek aflossen.

Voordelen van investeren in vastgoed

Er zitten verschillende voordelen aan het investeren in vastgoed. Er zit bijvoorbeeld op vastgoed een hoger rendement dan andere beleggingen. Omdat het namelijk aan 2 kanten rendement op. In de eerste plaats leveren de huurinkomsten geld op en in de 2de plaats levert de meerwaarde van de woning rendement op. Een ander voordeel is dat de investering in vastgoed in box 3 valt wat betekent dat je alleen de WOZ-waarde – de hypotheek som hoeft aan te geven bij de belasting en dus niet de huurinkomsten omdat de investering in vastgoed gezin wordt als een belegging.