Veel mensen hebben tegenwoordig moeite met het inrichten van hun woonkamer, ze weten vaak niet wat voor stijl ze willen en welke kleuren ze moeten gebruiken. Dit artikel geeft je een aantal tips om je kamer in te richten in verschillende stijlen.

Modern

Veel huizen hebben tegenwoordig een strak design met simpele kleuren zoals wit en zwart. Echter kan een moderne sfeer ook gecreëerd worden met andere kleuren zoals bruin en rood. Bij moderne inrichting gaat het vaak om strakke lijnen en effe kleuren. Veel mensen kiezen daarom voor op de muren niet voor verf maar voor behang. Door behang kan je makkelijk de sfeer creëren die jij wilt. Je kunt behang online bestellen in verschillende motieven en kleuren, maar ook in effe kleuren zoals wit, grijs of zwart.

Landelijk

Een landelijke inrichting moet een rustgevende en charmante uitstraling hebben. Een landelijk interieur komt steeds vaker voor in hedendaagse woningen en niet meer alleen in boerderijen of chalets. Je kunt een landelijke sfeer creëren in je huis door gebruik te maken van natuurlijke materialen, denk bijvoorbeeld aan hout, steen en ijzer. In landelijke inrichtingen zie je vaak dat de materialen die gebruikt worden een robuuste uitstraling hebben en niet volledig afgewerkt zijn.

Retro

Een retro stijl komt de laatste jaren ook steeds meer voor, een retro stijl wordt gecreëerd door oude materialen en felle kleuren. Ook zie je de laatste jaren steeds meer retro lampen in horecagelegenheden of hotels. Door dit soort lampen op te hangen kun je met weinig middelen een retro sfeer creëren in huis. Maar ook door bijvoorbeeld het gebruik van koper in combinatie met kleuren creëer je gemakkelijk een retro sfeer.

Hopelijk heb je doormiddel van dit artikel genoeg inspiratie opgedaan om jouw woonkamer een nieuwe inrichten te geven die voldoet aan jouw wensen.