Kan de lente wat jou betreft niet snel genoeg beginnen? Reden om alvast thuis met de voorbereidingen te beginnen. Er zijn tenslotte verschillende klusjes, die je nu al kunt doen, zodat je straks klaar bent voor het voorjaar.

Opruimen

Begin bijvoorbeeld alvast met het opruimen van je huis. Let op: je hoeft echt niet alles tegelijk te doen. Als je er steeds één of twee uur voor uit trekt, blijft het behapbaar en houd je de moed erin. Je maakt het voor jezelf makkelijk als je stapels maakt. Aan de ene kant de spullen die weg mogen, eentje met bruik­bare spullen voor de kringloop­winkel en aan de andere kant spullen die je wil houden. Heb je veel reservespullen? Hou het maximaal bij één of twee reserve items.

Schilderen

Dit is ook een ideaal moment om te inventariseren of je nog klusjes in en om huis hebt. Als je weet wat er nodig is, dan kun je op zoek naar materiaal en een planning maken. Denk bijvoorbeeld aan schilderklussen. Bij CéPé Producten kunnen ze je in ieder geval helpen bij iedere klus. Zo hebben ze tal van beitsen en lakken voor binnen. En zelfs
24 kleuren krijtverf van Les Couleur de Mimi. Krachtige Krijt kun je zonder schuren of gronden aanbrengen op bijna iedere ondergrond van hout, glas en metaal tot linnen en steen.

Buitenshuis

Voor buitenshuis hebben ze bij CéPé producten de Molenlijn Buitenolie. Tien eigentijdse tinten die vernoemd zijn naar bekende molens in Noord-Holland. Een ideaal product als je je overkapping, tuinhuisje, houten vlonder of hekwerk van een nieuwe olie wil voorzien. Het product is milieuvriendelijk en heel makkelijk streep­loos aan te brengen. Ben je juist op zoek naar een product waarmee je bamboecomposiet materiaal kunt bewerken, dan heb je de Bamboe-olie nodig.

Styling

En wat dacht je van de styling van je woning. Pak je tablet of laptop erbij en neem een duik in alle prachtige interieurfoto’s op Pinterest. Pin wat écht bij jou past, zodat je straks een digitaal moodboard hebt met jouw stijl en lekker kunt gaan shoppen. Je hoeft echt niet alles nieuw te kopen; je kunt ook kijken op Marktplaats of in verkoop- of weggeefgroepen op Facebook. 

Of wat dacht je van een uitje naar de kringloopwinkel als deze weer open is? Omdat iedereen flink aan het opruimen is tijdens de lockdown is het aanbod heel ruim. 

Lenteschoonmaak

Wil je echt klaar voor het voorjaar zijn, dan mag natuurlijk dé grote schoonmaak niet ontbreken. Ideaal om te doen als de temperaturen iets hoger worden en er een zonnetje naar binnenvalt. Zet de ramen lekker open en laat de boel doorluchten. Haal een sopje door de keukenkastjes, was je gordijnen, ontdooi de vriezer, stofzuig onder de bank en ga zo maar door… Ga grondig te werk én dat vooral op de plekken die je in de haast van de gewone week nog wel eens wil vergeten. 

Tuin

Sla de tuin niet over. Als de meeste vorst voorbij is, kun je hier met een gerust hart aan beginnen. Denk aan het snoeien van planten, het verwijderen van dode takken en onkruid wieden. En vergeet natuurlijk je voorjaarsbloemen niet te poten en zaaien. Dan geniet je in de lente al van een prachtige tuin. Heb je een moestuin dan kun je ook aan de slag. Tot slot de tuinmeubels naar buiten, zodat je meteen kunt genieten van de eerste zonne­stralen.


100% biologisch uit eigen tuin

Wil jij in het voorjaar en de zomer genieten van kruiden en groenten uit eigen tuin? Dan is dit de periode om je te verdiepen in wat je wilt zaaien én wanneer je dat moet doen. Wist je trouwens dat je tegenwoordig kunt kiezen voor biologische zaden?

Biologische zaden

Nu denk je misschien: groenten en kruiden die ik zelf kweek, zijn toch altijd biologisch? Toch geldt dat niet voor alle zaden. Vaak wordt er nog gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. Bij Buzzy Organic doen ze het anders. Hier werken ze met mest van 100% biologische oorsprong. De zaden worden geteeld, geschoond en verpakt volgens een biologische productiemethode, die vastgelegd is en gecontroleerd wordt door stichting SKAL. Ze zijn voorzien van het Europees biologisch keurmerk. 

Ruime keuze

Buzzy Organic heeft maar liefst 136 verschillende soorten biolo­gische zaden in het aanbod. Van tig verschillende groenten, zoals sla, tomaten, boontjes of bladmoes tot aan tal van kruiden, zoals komkom­merkruid, citroenbasilicum en knoflook-bieslook.