Badkameradviseurs houden in hun ontwerpen voor kleine badkamers altijd rekening met een aantal zaken om de ruimte groter te laten lijken.

Licht

Licht creëert ruimte. Of dat het nu om een woonkamer, keuken of badkamer gaat. Daglicht is belangrijk voor het groot laten lijken van de ruimte. Zijn jouw ramen in de badkamer niet zo groot? Dan is het extra belangrijk om te kiezen voor lichte tegels.

Inloopdouche

Door de vloertegels door te laten lopen in de douche vergroot je optisch het vloeroppervlak van je badkamer. Hierdoor lijkt de badkamer groter. Een inloopdouche is dus vaak een geschikte oplossing voor een kleine
badkamer. Hierdoor hoeft er geen douchebak of douchecabine geplaatst te worden.

Lengte

Gebruik ondiepe maar langgerekte meubelen. Een diepe wastafel neemt veel ruimte in beslag en is bovendien helemaal niet nodig. Het advies is om te kiezen voor een wastafel(meubel) met een diepte tussen de 38 en 45 cm. Populair is tegenwoordig ook het wastafelblad met daarop een waskom. Dit geeft een erg ruimtelijk gevoel en is ideaal voor een kleine badkamer!

Spiegel

Tegels en sanitair producten kunnen in de lengte worden geplaatst voor het vergroten van het ruimtelijke gevoel. Hetzelfde geldt voor de spiegel. Gebruik een grote en lange spiegel. Een grotere spiegel vergroot de reflectie waardoor de ruimte groter lijkt.