Het voert afvalstoffen af, versterkt je afweersysteem en je krijgt er een stralende huid van. Het leuke is, dat iedereen het ‘wondermiddel’ in huis heeft om hiervoor te zorgen. We hebben het over kraanwater. Het Voedingscentrum adviseert zo’n 7 tot 10 glaasjes per dag te drinken, iets waar de meeste Nederlanders toch niet aan komen. Met deze tips en trics lukt het je wel en kost het je weinig moeite en geld.

Vooral in de koude wintermaanden is water drinken wel het laatste waar je zin in hebt. Een mok warme chocolademelk of een romige cappuccino zijn dan toch iets aantrekkelijker. Nu hoef je deze traktaties ook niet te laten staan maar het is wel goed om, daarnaast, voldoende water te drinken. Voor je het weet is het zomer en zit jij helemaal goed in je vel dankzij dit ‘wondermiddel’.

Gewoon een gewoonte
Het klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar maak van water drinken een dagelijkse gewoonte. Zo kun je bijvoorbeeld de dag al goed beginnen door na het opstaan meteen een glaasje water te drinken. Als je vervolgens voor en na iedere maaltijd en voor het slapen gaan nog water drinkt, dan zit je al aan 8 glazen. Helemaal perfect!

Zien is drinken
Wat ook veel mensen helpt is om een fles water bij de hand te houden. Zo zien we op Instagram steeds meer influencers die aan het begin van de dag een fles bruiswater maken met de SodaStream en deze op hun bureau zetten. Na de lunch even bijvullen en dan heb je aan het einde van de dag, zonder dat je doorhebt, toch maar zo 2 liter homemade bruiswater op. Bovendien geeft bruisend water toch net iets meer ‘smaak’ aan water.

Planeet- en portemonneevriendelijk
Het voordeel van een SodaStream bruiswaterapparaat is dat je er alleen kraanwater voor nodig hebt en je niet talloze plastic flessen en pakken water hoeft te kopen (en te sjouwen!). Dan is de lol er tenslotte snel van af. Dat kost bovendien veel extra geld, gezien het feit dat we in Nederland topkwaliteit kraanwater hebben.

Sinds een paar jaar lijkt het wel alsof bijna iedereen thuis een SodaStream in de keuken heeft. Terwijl het merk al in 1903 haar eerste apparaat introduceerde. Toen was het een luxe apparaat dat alleen door de Britse upperclass werd gebruikt. Tegenwoordig wordt het over de hele wereld gebruikt om water en frisdrankjes te maken (en cocktails, maar dat is tijdens Dry January een minder goede tip).

Chic watertje
Veel mensen moeten toch wel even wennen aan het water drinken, of houden toch ook wel van een verfrissend smaakje. Met een stukje limoen, komkommer of sinaasappel maak je een glas water niet alleen smaakvoller, het ziet er ook nog eens heel chic uit. Zo kun je tijdens een etentje verschillende watertjes aanbieden aan gasten: de een wil bruis met wat limoen, de ander plat met wat komkommer. Restaurantwaardig en toch heel simpel!

Over stijl en smaak gesproken: SodaStream ART is een eyecatcher dankzij het Retro design van dit bruiswaterapparaat. Het bijzondere is, dat dit nieuwe model een hendel heeft waarmee je de bruis aan het water toevoegt. Leuk om te doen en het ziet er stijlvol uit in de keuken. ART is verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering en past zowel bij een hypermoderne als meer klassieke keuken. De bruiswatertoestellen werken met een koolzuurcilinder, die zorgt voor de bruis. De nieuwe toestellen van SodaStream, zoals de ART, werken met een nieuw systeem. Hiermee bevestig je de cilinder met één klik in het apparaat. Over de ‘kunst’ van water maken gesproken.

Watermomentje
Plat of bruis: wat je voorkeur ook is, water is en blijft een gezonde keuze. Probeer door de dag heen op meerdere momenten water te gaan drinken. Als je er op gaat letten, zal je zien dat het heel gemakkelijk is. Terwijl je aan het koken bent, een mail leest of wacht totdat het koffiezetapparaat warm is. Zo zijn er toch best veel momenten dat water drinken geen enkele extra moeite kost. Kortom, meer water drinken is eigenlijk het gemakkelijkste goede voornemen om je aan te houden!


Gezondheidsvoordelen van water drinken

  1. Het voorkomt hoofdpijnklachten door dehydratie
  2. Het verbetert de stoelgang
  3. Je voelt je fitter om dat je afvalstoffen gemakkelijker afvoert
  4. Het zorgt voor een optimale werking van de organen
  5. Het voorkomt dat je eerder naar frisdrank grijpt