Als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken, dan heb je qua sfeer waarschijnlijk al een plaatje in je hoofd. Tot de verkoper tal van praktische vragen heeft over kastruimte, werkbladen en waar je je vaatwasser wilt plaatsen. De positie is namelijk belangrijk voor het gebruikerscomfort.

 

5 zones

Iedere keuken kent vijf zones: bevoorraden, opbergen, spoelen, voorbereiden en koken. Zones die alles met elkaar te maken hebben, maar ook met het type bewoner dat jij bent. Ben je een echte keukenprins(es), die het liefst uitpakt met uitgebreide gerechten, dan wil je natuurlijk wel alle werkruimte hebben. Focus jij je op gezond eten, dan mag een slowcooker of stoomoven natuurlijk niet ontbreken. Ben je een theeleut dan mag de heet-waterkraan niet ontbreken. Of ga je juist voor een wijnklimaatkast? Zo maak je de keuken heel persoonlijk.   

Gemak

De werkzones dien je goed af te stemmen op elkaar, zodat je onnodige bewegingen voorkomt. Zo is het fijn om keukenspullen en voorraad bij de hand te hebben in de voorbereiding. Potten en pannen hou je bij voorkeur dan ook in kasten of lades zo dicht mogelijk bij het fornuis. Bij opbergzones hou je er rekening mee of je iets dagelijks gebruikt of niet. Een keukenmachine en schalen mogen best wat verder weg staan.

Links- of rechtshandig

Wist je dat zelfs het feit of je links- of rechtshandig bent invloed heeft op de indeling van je keuken? Ben je rechtshandig, plaats dan je vaatwasser links van de spoelbak. Je kunt dan je bord schoonmaken en ‘m in een handomdraai in de lade zetten.

Sfeer

De keuken is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van de dag. Steeds vaker wordt er dan ook gewerkt met duurzame materialen en gekozen voor een ingetogen en sobere sfeer. Met kruidenplantjes, die je zelfs in stoere potten aan de wand kunt bevestigen, geef je het geheel net wat extra kleur. Wist je dat zelfs een citroenboompje in je keuken al kan, zolang deze maar voldoende zonlicht krijgt.

Goud

Zijn exclusieve details en accessoires helemaal jouw ding? Dat kun je in de keuken doorvoeren door in plaats van rvs voor goud of koper te kiezen. Een goudkleurige kraan springt meteen in het oog. Mag het juist excentriek, dan kun je de keuken laten uitvoeren in jouw lievelingskleur. Van pastelroze tot zwart; het kan allemaal. 

Hidden kitchen

Je kunt er ook voor kiezen om je keuken volledig op te laten gaan in je interieur; de hidden kitchen-trend past dan bij jou. Zo kun je het kookgedeelte en opbergruimte verbergen achter schuifdeuren, die gemaakt zijn van het zelfde hout als je spoeleiland of eettafel. Dan lijkt het gewoon een stijlvolle kastenwand; tot je ‘m opendoet en er een keuken tevoorschijn komt. Je ziet deze trend ook terug in apparatuur. Afzuigapparatuur is steeds vaker in de kookplaat verwerkt, maar kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een hanglamp. Een inductiekookplaat valt bijna niet meer op als deze vlak is geïntegreerd in het kookeiland met eettafel.


Filteren tot in de perfectie en ‘beste uit de test’

Moccamaster introduceert de nieuwe KBG Select, de opvolger van de klassieke KBG 741. De KBG Select is geperfectioneerd voor een optimale smaakbeleving. Met de nieuwe keuzeschakelaar kies je voor een volle- of een halfvolle kan. Deze keuze zorgt voor een optimale contacttijd tussen water en koffie met een volle koffiesmaak tot gevolg. Moccamaster wordt al 50 jaar handgemaakt in Amerongen en staat voor hoge kwaliteit, een elegant design en een extreem lange levensduur. Onlangs bekroond als “Beste uit de test” zet de Moccamaster koffie die niet bitter of zuur smaakt.

Het geheim van de perfecte koffie

De juiste temperatuur en doorlooptijd van het water zijn erg belangrijk voor de lekkerste koffie. Alleen door je Moccamaster op de juiste manier te ontkalken blijf je hiervan verzekerd. Het geheim hiervoor komt uit Zwitserland en is het product durgol® universal. Het Zwitserse Düring AG produceert sinds 1951 het meest betrouwbare product tegen kalk. Een kwaliteitsproduct dat kalkaanslag snel, grondig en veilig oplost. Alle producten van Durgol zijn ontwikkeld in samenwerking met fabrikanten en hebben haar specifieke toepassing. Moccamaster en Durgol een sterk team!

www.moccamaster.nl

www.durgol.nl