In een slaapkamer draait uiteraard alles om comfort. Een kwalitatief hoogwaardig matras, stevig hoofdkussen en warm dekbed zijn essentieel voor een goede nachtrust. Maar sfeer op je netvlies voordat je je ogen dicht doet of bij het ontwaken, doet ook veel voor de gemoedstoestand. Een van de trends voor 2016 is dan ook stoelen en een bankje in je slaapkamer te plaatsen, om zo een huiselijk gevoel te creëren.

Natuur

Laat de natuur een belangrijke rol spelen in je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor accessoires die gemaakt zijn van bamboe, rotan of kurk. Daarnaast zijn planten in je slaapkamer ook een leuke toevoeging. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor meer zuurstof.

Zithoek

Voor een optimale nachtrust is het van belang om voor het slapen gaan nog even ultiem te ontspannen. Creëer daarom in de slaapkamer een hoekje om nog even wat te lezen, tv te kijken, te eten of om met je partner de dag door te nemen. Dit kun je natuurlijk allemaal in bed doen, maar dat schijnt niet goed te zijn voor onze perceptie. Een bankje of hocker aan het einde van het bed, geeft al meteen een luxe uitstraling. Heb je genoeg ruimte in de slaapkamer, ga dan voor een complete zithoek met comfortabele fauteuils.

Kleur

Blauw en wit zijn de meest klassieke kleuren voor in de slaapkamer. Ze stralen rust en frisheid uit. Daarnaast vormen ze een mooi basis om hier en daar af te wisselen met juist weer andere kleuren zoals groene accenten of opgewekt geel. Naar gelang je stemming of het jaargetijde kun je af en toe sierkussens, dekbedovertrekken en plaids veranderen.

Hoofdbord

Je ziet het ook vaak in hotels; de meest weelderige hoofdborden. Om het gevoel van een luxe suite te creëren zet je bijvoorbeeld aan het hoofdeinde van het bed een gecapitonneerde achterwand welke ruim aan de zijkanten uitsteekt of juist extra de hoogte in gaat.

Papier

Absolute trend is het ophangen van een papieren lamp. Met papier maak je het koude licht van spaarlampen namelijk warm, natuurlijk en gezellig. Groot voordeel is dat papier als materiaal weinig kost en de lampen in elke gewenste kleur te maken zijn. Inclusief het ombré-effect waarbij kleuren in elkaar overlopen.

Tapijt

Ook een heerlijk zacht tapijt draagt bij tot die ultieme knusse sfeer. Vloerbedekking benadrukt het gevoel van comfort en voelt warm aan. Laat het kamerbreed leggen, voor een optimaal effect. Stem de kleur af op de ruimte: donkere tinten doen een ruimte kleiner en knusser lijken, lichte tinten geven een ruimtelijk effect.