De interieurtips van Evelyn Struik

In het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin geeft Evelyn Struik de beste klustips en in het programma TV Makelaar Mission Impossible laat ze zien hoe je een onverkoopbaar huis verkoopbaar kan maken. Maar hoe woont de RTL-presentatrice zelf eigenlijk? We namen een kijkje in haar huis in Amsterdam-Zuid.

De grote houten deur zwaait open. “Welkom!”, zegt de goedlachse Evelyn (46). Gehuld in een knalgele jurk is de presentatrice letterlijk het zonnetje in huis. Dan volgt een harde knal en het geluid van rammelend glas-in-lood. “Oh ja, uhm dat doet die deur altijd want die is zo zwaar”, is haar reactie. “Ja ik weet het, daar moet ik echt iets aan doen. Maar ja, dat kan ik dus echt niet zelf.”

Evelyn mag dan wel timmerman Thomas Verhoef bijstaan in het populaire woonprogramma Eigen Huis & Tuin, ze geeft meteen toe dat ze zelf eigenlijk helemaal niet handig is. “Ik kan een spijker in de muur slaan, dat wel, kijk maar” en ze wijst naar de plek boven de bank in de kleine serre. Aan de muur hangt een serie portretten met afbeeldingen van de Heilige Maria in allerlei soorten en maten. “Ik kreeg ooit mijn eerste Maria-prent van een man in een antiekwinkeltje op Sicilië. Dat vond ik zo’n mooi gebaar. Toen ben ik ze gaan verzamelen en gaan ophangen, dat lukt me nog net wel zelf.”
Oké, een echte klusvrouw is Evelyn Struik niet, maar aan stijlgevoel geen gebrek. Dat blijkt ook uit de opstelling van esthetische objecten op de klassieke openhaard schouw in de woonkamer. Oude flessen met fazantenveren erin, kaarsjes in glazen potjes met gouden randen en massieve fotolijsten met prachtige vakantiefoto’s van haar kinderen Roef (10) en Liva (7). Op de eettafel staat een vaasje met gele bloemetjes. “Die komen uit de moestuin van school. Mijn zoontje neemt wekelijks bloemen voor me mee, dat vind ik zo lief. Ik heb niet echt groene vingers. Planten overleven met moeite bij mij. Behalve een cactus, maar die is dan ook nep.”

Wijnkistjes

Een ander bewijs van originaliteit vinden we in de eetkamer. Tegen de wand staan tientallen wijnkistjes op elkaar gestapeld met daarin honderden boeken. Op de zijkant staan in sierlijke letters de logo’s en namen van mooie wijnlandgoederen van over de hele wereld. Evelyn: “Ik heb de inhoud echt niet allemaal zelf opgedronken hoor. De meeste kistjes heb ik gekregen van de wijnwinkel op de hoek van de straat. Ook heb ik kratten gekocht op de boekenmarkt op het Spui. Wijnkisten doen perfect dienst als boekenkast. Het staat mooi en het is super handig met verhuizen. Je verhuist je boeken zo met krat en al.”