Ontstoppen: Om je afvoerputje of wasbak te ontstoppen is ‘baking soda’ het wondermiddel – ook wel natriumbicarbonaat of zuiveringszout genaamd-. Een zakje leeg strooien en vervolgens overgieten met kokend water. Meer tips? Lees verder…

Overzicht

Een badkamer is het makkelijkst te onderhouden wanneer er zo min mogelijk kitranden zijn. Een manier om overzicht te houden is door de badkamer ruimtelijk in te richten met zwevende meubelen, waar je makkelijk bij- en onderlangs kunt.

Reliëf

Mozaïeken tegeltjes staan prachtig op de badkamervloer maar zijn een hoop werk om schoon te houden door de vele groefjes waar vuil zich in gaat nestelen. Gladde oppervlakken, zoals het gebruik van grote vloertegels, zijn wat dat betreft het handigst; hoe groter de tegels hoe minder voegen dus minder poetswerk.

Glanzend

Wil je je tegels weer glanzend maken? Dat kan door ze in te wrijven met klein beetje wasverzachter gemengd in heet/warm water. Met een doekje de tegels afsoppen en ze blinken weer als vanouds. Na het opdrogen nawrijven geeft het beste resultaat.

Schimmel

Schimmelplekjes op de muur of het plafond? Dit kun je schoonmaken met een papje van bleekmiddel en water en dan goed schrobben met een borstel.