Net nu de behoefte naar meer leefruimte in huis toeneemt, is de woningmarkt krapper dan ooit. Veel thuis zijn is de nieuwe standaard geworden, waardoor er bij velen belangstelling voor een goede werkplek of hobbyruimte ontstaat. Een populaire ruimte om in te investeren, is onder het hellende dak. Oftewel, de zolder.

Kleine ingreep

Deze ruimte is ideaal om te transformeren tot misschien wel de mooiste en meest comfortabele ruimte van de woning. Vaak wordt de zolder nu nog gebruikt als opslagplek. Ook wordt deze vaak ontsiert door leidingen en de cv-ketel. Dit maakt het lastig om je daar een mooie ruimte voor te stellen. Toch zijn deze waardevolle vierkante meters, soms wel tot 1/3e van de beschikbare woonoppervlakte, met een kleine ingreep te transformeren tot een comfortabele en fijne plek. 

Daglicht & frisse lucht

Het transformeren van je zolder kan bijvoorbeeld door het dak te voorzien van isolatie en door het toepassen van VELUX dakramen met een raamdecoratieproduct en een buitenzonwering. Dakramen geven veel extra daglicht waardoor de ruimte al snel veel groter oogt. Daarnaast kan er beter geventileerd worden, dit zorgt voor een constante aanvoer van frisse lucht. Essentieel voor een gezond binnenklimaat.

Duurzame keuze

Het plaatsen van een dakraam is een belangrijke maatregel om de woning te verduurzamen en het energielabel te verbeteren. Indien dit wordt gecombineerd met het plaatsen van zonnepanelen, dan kan gebruik gemaakt worden van de ISDE subsidies die nu beschikbaar zijn. Kortom, er ligt heel veel potentieel op zolders en in ongebruikte ruimtes. Dat maakt verhuizen voor extra woonruimte ook direct een stuk minder noodzakelijk.