Onbezorgd genieten in je eigen huis – dat willen we toch allemaal? Deze gadgets dragen daar volgens onze lezers aan bij.

JESPER PEETERS
Philips Hue lampen “Als ik thuiskom, gaat meteen het licht aan. Ik woon alleen en vind dat zelf heel prettig. Daarnaast kan ik de kleur instellen op die van de tv. Het tovert je woonkamer om alsof jezelf midden in de film zit. Dat ze ‘smart’ zijn, past echt bij mij. Ik heb bijvoorbeeld ook slimme stopcontacten, zodat ik zelfs mijn oude jukebox met mijn telefoon aan- en uit kan zetten. In de keuken wordt mijn bezoek vaak verrast. Dan gaan de lampen automatisch aan en kijken ze naar mij. It wasn’t me; het was de bewegingssensor voor de lampen. De volgende stap zijn rolgordijnen die ik vanaf mijn telefoon kan bedienen. En daar blijft het vast niet bij. Gemak dient tenslotte de mens!”

STEPHANIE AUKES
Foscam IP-camera & Mitsubishi Inverter “Ik ben dol op gadgets, maar de thee hoeft voor mij nog niet te koken als ik al thuiskom. Doe mij maar echte lifechangers, zoals mijn Foscam IP-camera en Mitsubishi Inverter. Via mijn camera zie ik hoe het met ze gaat. En met de app van mijn airco zie ik hoeveel graden het in huis is en besluit ik vervolgens om hem aan of uit te zetten. Zelfs de richting en snelheid van de luchtstroom kan ermee bepalen. Konijnen zijn heel kwetsbare dieren, die heel slecht tegen de hitte kunnen. Hierdoor heb ik eerder bijna een konijntje verloren; dat wil ik niet meer meemaken. Vandaar deze gadgets. Op hete dagen – zoals we die tegenwoordig hebben – profiteer ik daar zelf natuurlijk ook van.”

INGRID SCHOUTEN
Virtuele assistent Alexa “Als we ’s ochtends wakker worden, vragen we aan Alexa wat het nieuws is. Ze bedient onze lampen, zet onze favoriete muziek op Spotify aan en regelt de temperatuur in huis via de NEST-thermostaat. Met behulp van Alexa en onze Dyson hotcool is daarnaast ook de temperatuur en luchtkwaliteit in onze slaapkamer naar wens. We gebruiken Alexa drie jaar. Dat ging in het begin nog wel eens mis. Mijn man werkt in het buitenland en heeft daar net als thuis Alexa. Dan klonk uit het niets de radio opeens knetterhard door het huis of gingen de lampen midden in de nacht aan. Nu gaat het vlekkeloos. Vrienden deden er in eerste instantie lacherig over, maar velen hebben ons voorbeeld al gevolgd.”

NANCY TROQUET-EERING
Litter-Robot “Mijn robot kattenbak is echt een eyecatcher. Niet gek, want het lijkt net op een klein ruimteschip en valt daardoor echt op in huis. Ik ben er echt super blij mee, want mijn kat poept eindelijk op de bak in plaats van ernaast of op de deurmat. Nadat de kat op de bak is geweest, gaat het rode lampje branden en gaat hij ronddraaien. Daarbij worden de schone korrels en de ontlasting van elkaar gescheiden. De ontlasting wordt onder in de bak opgevangen. Is dat bakje vol, dan gaat er een blauw lampje knipperen en weet je dat je ‘m moet legen. Om de zoveel tijd maak je de gehel globe schoon, maar het scheelt echt veel werkt.”

Dé gadget voor in je badkamer Voel jij je onzeker over jouw gebit? Je bent niet alleen. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich samen voor een slechte adem. Tijd om dat aan te pakken met dé gadget voor de badkamer: de elektrische tandenborstel van Philips Sonicare. Tanden poetsen is voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Wist je dat je dat beter vóór het eten kunt doen dan direct er na? En hoe staat het met de aanbevolen 2 minuten die tandartsen adviseren? Zeker met een handtandenborstel wordt dat vaak onderschat. Met de Philips Sonicare elektrische tandenborstels haal je 62.000 poetsbewegingen per minuut. Iets waar je met de hand ongeveer een maand voor moet poetsen. De Philips Sonicare stuwt water zachtjes tussen je tanden om tandplak los te maken en weg te poesten. Zo voelt je gebit stralend schoon. Door de poetsdruksensor weet je wanneer je te hard poetst, zodat je je tandvlees kan beschermen. Kies daarbij de opzetborstel die bij jou past. Ga je voor wittere tanden, gezonder tandvlees of de beste plakverwijdering? Wil je je tandverzorging naar het volgende level brengen? Dan kun je ook kiezen voor de Philips Sonicare met een oplaadglas en usb-oplaadetui.