Vind je het lastig om een betrouwbaar en vakkundig klusbedrijf te vinden? Dankzij de VLOK hoeft dit – zelfs in deze tijd – geen probleem te zijn. Directeur Dennis Kosten vertelt waar je op moet letten. 

“Allereerst is het belangrijk om te weten wat je precies wil. In het geval van een reparatie is dat snel duidelijk, maar heb je het over een verbouwing, dan is het zaak om wensen goed in beeld te hebben. Het klusbedrijf kan dan een duidelijk omschreven offerte opstellen, waarbij ze onze opdrachtformulieren als basis kunnen gebruiken. Ook een planning is makkelijker te maken, omdat ze precies weten welke materialen er nodig zijn. Ze kunnen dan ook controleren bij leveranciers of deze beschikbaar zijn. Vergeet niet dat klusbedrijven ook afhankelijk zijn van deze partijen; die bepalen mede de prijs. 

Op dit moment zijn klusbedrijven razend druk. Nu we meer thuis zijn, zien mensen plekken die ze willen aanpakken. Twee weken aan de keukentafel werken is gezellig, maar daarna wil je toch een thuiswerkplek. Aan de rijen bij de bouwmarkten hebben we kunnen zien, dat veel mensen zelf aan de slag gingen. Niet iedereen is een echte klusser. Nu worden vakmensen dus ook regelmatig ingeschakeld om een klus over te nemen.

Nakomingsgarantie

Iemand gevonden die binnen nu en twee weken kan? Het kan zijn dat een klus is uitgevallen, maar de kans is groter dat je een prutser of oplichter binnenhaalt. Daarom is het belangrijk om te checken of een bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals de VLOK. Je kunt dan namelijk de hulp van deze club inschakelen als er onverhoopt iets misgaat. 

Eerst proberen we er samen – met het bedrijf – uit te komen. Lukt dan niet, dan kun je een beroep doen op de onafhankelijke Geschillen­commissie in Den Haag. Komt het – bij ons aangesloten – bedrijf binnen twee maanden het advies van deze commissie niet na, dan kun je als consument terugvallen op de unieke VLOK nakomingsgarantie. Wij zorgen er vervolgens voor dat het in orde komt.

 

Algemene voorwaarden

Bedrijven die bij de VLOK aangesloten zijn, kunnen ook goede algemene voorwaarden overleggen. Deze VLOK Algemene voorwaarden zijn in samenwerking met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis opgesteld. 

Op www.vlok-erkend.nl ontdek je er meer over. Hier vind je ook aangesloten klusbedrijven bij jou in de buurt.”