Om zomers heerlijk van het mooie weer te kunnen genieten, is het belangrijk om je tuin op een sfeervolle wijze in te richten. Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij de indeling van je tuin. Denk aan speelruimte voor je kinderen, een plek om zelf te kunnen zitten, een plek voor je huisdieren, enzovoorts. Daarbij wil je in de tuin verschillende planten en bijvoorbeeld een moestuin poten. Zo geniet je zomers van je eigen groente en fruit! Niet alleen veel verser, ook nog eens lekker goedkoop.

In dit artikel geven we je enkele handige tips om meer sfeer in je tuin te creëren. Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn echte sfeerelementen?

Gebruik hout in de tuin en op je terras

Een van de manieren om meer sfeer in je tuin aan te brengen, is het gebruik van hout. Hout heeft een natuurlijke en buitengewoon warme uitstraling. Ideaal voor een sfeervolle tuin! Je kunt hout gebruiken door voor een houten schutting te kiezen, maar bijvoorbeeld ook door een houten veranda te plaatsen. Een veranda op maat laten maken zorgt ervoor dat de veranda naadloos aansluit op je persoonlijke voorkeuren. Kies je voor donker hout, of bijvoorbeeld voor hout met een lichte kleur?

Een opblaasbaar zwembad in de tuin plaatsen

Naast de mogelijkheid om een veranda in de tuin te laten plaatsen, kun je ook voor een opblaasbaar zwembad kiezen. Een opblaasbaar zwembad biedt je extra sfeer, door je kinderen die hier heerlijk in kunnen spelen. Daarbij kun je het zwembad aan het eind van het jaar weer naar binnen halen om volgend jaar opnieuw te gebruiken. Naast een opblaasbaar zwembad is een jacuzzi onder een overkapping vaak een goed alternatief. Een jacuzzi is echter aanzienlijk duurder dan een opblaasbaar zwembad.