vtwonen hoofdredacteur Carlein Kieboom:

Letterlijk in de wereld van vtwonen stappen: het kan op de vt wonen&design beurs in de Rai Amsterdam. In ons XXL huis van maar liefst 670 m² komt alles waar vtwonen voor staat bij elkaar: verrassen, inspireren en heel veel woonliefde.

Dat ik voor mijn werk mensen mag inspireren en helpen om het beste uit hun huis te halen, is een feestje. Dat we dat elk jaar ook nog eens live mogen doen met ons vtwonen huis op de beurs, is de kers op de taart. vtwonen is ruim vijftig jaar een inspirerend woonblad, heeft eigen televisieprogramma’s, een grote webshop en uitgebreide eigen huiscollectie en shop in shops. Op al deze podia kun je wooninspiratie opdoen en hier op de beurs stap je letterlijk in de wereld van vtwonen. Eindelijk kun je in het echt in die mooie bank ploffen en voelen hoe lekker die zit. Of die originele zelfmaker of het effect van styling met groen in huis zien. In het huis beleef je dit woongevoel echt; hier wil je zelf wonen!

Waar ik ook ben – of dat nu in een simpel strandtentje is tijdens de vakantie of in een museum, ik kijk altijd met een woon-oog om me heen. Ik ben gevoelig voor sfeer en inrichting. Opvallend kleurgebruik, een verrassende combinatie van materialen; er is zoveel wat inspiratie kan geven. Het zit in het dna van het hele vtwonen-team. Vorig jaar december hebben we de eerste plannen voor ons huis op de beurs al op papier gezet. Inderdaad: een voorbereiding van tien maanden voor een huis dat zes dagen te bewonderen is. Omdat vtwonen altijd one step ahead is, willen we natuurlijk wel hét droomhuis creëren. Een huis dat je verrast, inspireert en omarmt. Geen showroom of huis met stijlkamers, maar een interieur waarin je kunt leven, van kinderkamer tot keuken. Stap voor stap kreeg het plan vorm. De top-drie materialen? Beton, staal en hout. En ook veel binnen- én buitengroen, inclusief metershoge bomen en een indrukwekkende kas.
Was ons huis op de beurs van vorig jaar al indrukwekkend, dit jaar pakken we nog grootser uit voor het ultieme ‘wow-gevoel’. Het is maar liefst 640 m² groot. En daarmee het grootste huis ooit in de geschiedenis van de vt wonen&design beurs. Het hele huis wordt in drie dagen opgebouwd en in een dag ingericht. Een mega-klus! Maar het resultaat van alle inspanningen mag er zijn: 640 m² woongeluk, volop inspiratie om te mixen & matchen.

Van stylen tot verbouwen; de vt wonen& design beurs heeft alles voor iedereen die van wonen houdt. Dit huis wordt het bruisende hart op de beurs, vol leven, muziek en ontmoetingen. Met eromheen een enorm terras waar je de hele dag lekker kunt eten, drinken en genieten. En inspiratieruimtes en stands van de favoriete merken en partners van vtwonen, en ontwerptalenten. Ofwel: alle inspiratie waardoor je zin krijgt om aan de slag te gaan in je eigen huis. Bij mij kriebelt het al.

vt wonen&design beurs vindt plaats van 27 september t/m oktober 2016 in RAI Amsterdam. www.vtwonenendesignbeurs.nl Het vtwonen huis staat in hal 12, standnummer 12-002.