Heb je last van een waterlekkage in de douche? Zitten er vochtplekken in de muur en weet je niet hoe dat komt? Komt er water uit de vloer, de muur of het plafond? Dit zijn allerlei voorbeelden van het moment dat je een lekdetectie expert nodig kan hebben. Deze kan namelijk via verschillende technieken, zonder dat er hak- en breekwerk aan te pas komt, de exacte bron van de lekkage in kaart brengen. In dit blogartikel vindt je meer informatie over wanneer je een lekdetectie uit moet laten voeren.

Verschillende technieken om een lekdetectie uit te voeren
Door middel van een lekdetectie in Den Bosch worden lekkages opgespoord die niet zichtbaar zijn. Hierdoor wordt eventueel hak- en breekwerk overbodig gemaakt. Dit zal resulteren in lagere kosten voor het oplossen van de lekkage. De lekdetectie zal uitgevoerd worden door het gebruik van verschillende technieken. Een van de veelgebruikte technieken is middels een thermografische camera. Deze warmte camera laat op een scherm de koude en warmte stromen zien in het huis. Bij een lekkage is een verschil in temperatuur te zien, doordat water nooit op precieze kamertemperatuur is. Hierdoor is de bron van de lekkage in veel gevallen dan ook duidelijk te zien. Naast een waterlekkage, kan een thermografische camera ook ingezet worden om isolatieproblemen aan het licht te brengen. Dit kan dan ook bij het isoleren van je huis een goede optie zijn om de problemen goed zichtbaar te krijgen! Een andere methode om een lekkage op te sporen is door het gebruik van een ultrasoon detectie. In deze methode wordt er een ultrasoon geluid in je woning opgewekt. Hiervoor hoef je echter niet het huis uit of dergelijke, doordat de toon te hoog is om opgevangen te kunnen worden. Vervolgens wordt dit ultrasoon geluid teruggekaatst. Door een verandering in de terugkaatsing, kan de bron van het lek opgespoord worden. Ten slotte is een andere veelgebruikte techniek middels een endoscopie. In deze manier van een lekkage opsporen wordt er een kleine camera in een leiding gelaten. Deze wordt vervolgens door de leiding heen gestuurd waardoor de lekkage in beeld komt.

Waarom een lekdetectie expert inschakelen?
Door het inschakelen van een lekdetectie expert kan niet alleen de lekkage op een juiste wijze opgespoord worden, maar ook extra werkzaamheden worden bespaard. Veel hak- en breekwerk wordt bespaard doordat dit niet nodig is om de bron van de lekkage op te sporen. Daarnaast wordt er een uitgebreid rapport opgesteld waarin vermeld staat wat de uitkomst is van de lekdetectie. hierdoor kan de loodgieter zeer efficiënt te werk gaan. Dit zal dan ook weer op zijn beurt geld schelen doordat de loodgieter minder lang bezig is met het oplossen van de lekkage. Het is dan ook in de meeste gevallen aangeraden om van te voren een lekdetectie uit te laten voeren. Heb jij een lek in je woning, schuur, garage, of andere plek? Wacht dan niet te lang en schakel een lekdetectie expert in! Dit zal je enorm veel ellende schelen in de toekomst!

Bron: Superrenovatie