Welke verzekeringen moet je afsluiten wanneer je verhuist?
Bij het kopen van een nieuw huis wil je er natuurlijk voor zorgen dat jouw nieuwe huisje goed verzekerd is. Maar welke verzekeringen moet je afsluiten? Je hebt verzekeringen die verplicht zij en andere zijn niet verplicht maar wel verstandig om af te sluiten. In dit artikel worden de verschillende verzekeringen op een rijtje gezet.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering die niet verplicht is maar wel verstandig is om af te sluiten. Een inboedelverzekering dekt de schade aan spullen die je in huis hebt. Als bijvoorbeeld je tv opvalt kan je dit verhalen om je inboedelverzekering. Vooral voor de onhandige mensen onder ons is dit een verstandige verzekering om af te sluiten.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering moet je meest van de hypotheekverstrekker verplicht afsluiten. Een opstalverzekering verzekerd de schade aan je woning. Met een opstalverzekering verzeker je alles behalve de spullen die in je huis staan die je kunt oppakken zonder dat ze stuk gaan. De opstalverzekering wordt ook wel woonhuisverzekering genoemd. Bijvoorbeeld bij schade door brand of storm kun je dit verhalen om je opstalverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is in sommige gevallen verplicht. Deze verzekering zorgt ervoor dat wanneer jij overlijdt, degene waarmee je het huis hebt gekocht of je kinderen niet in financiële problemen komen. Deze verzekering keert het bedrag uit zodat zij bijvoorbeeld de hypotheek kunnen blijven betalen.

Woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering is niet verplicht en ook zeker niet van toepassing voor iedereen. Deze verzekering zorgt ervoor dat je je hypotheek of een gedeelte hiervan kunt blijven betalen wanneer je arbeidsongeschikt of werkloos wordt. Als je genoeg geld hebt om, als dit gebeurt, het zelf op te vangen dan heb je deze verzekering niet nodig. In sommige gevallen ben je via je werkgever ook hiervoor verzekerd.