Wil jij van jouw nieuwe of verbouwde woning een thuis maken? Laat je dan niet in alle trends meeslepen, maar kijk naar wat jij belangrijk vindt. Hoe je dat doet, legt interieurstyliste Jet Hendriks uit.

 

Moodboard

“Maak een moodboard waarop je jouw wensen weergeeft. Bespreek verder waar je woon- en leefbehoeftes liggen. Wat doe je het liefste als je thuis bent? Plof je het liefst neer op de bank of breng je veel tijd door in de keuken? Neem die wensen mee als je een planning gaat maken.”

Lichtplan

“Ga je bouwen of grondig verbouwen, maak dan vooraf een lichtplan gebaseerd op de gewenste inrichting. De leidingen moeten tenslotte op de juiste plek komen. Qua functionele verlichting zie je veel spots. Wil je op dat vlak net iets anders, kies dan voor een witte ombouw.”

Kleur

“Vergrijsd groen en aardetinten komen veel voorbij. Men wil de rust van de natuur naar binnen halen. Wie liever voor wit gaat, heeft ook keuze voor tig tinten. Kijk daar goed naar, want het kan een wereld van verschil maken. Bij donkere kleuren moet je daarnaast opletten op de lichtinval. Je moet dan echt voldoende daglicht binnen krijgen.”

Aaibare muren

“Wat de muren betreft, wordt vaak alleen gedacht aan stucwerk of behang. Denk aan leder, kurk, vilt of fluweel. Ik heb op een jongenskamer zelfs eens met staal gewerkt. Iets minder definitief is een wandkleed of groot schilderij.”

Akoestiek

“Minimalistische interieurs zijn qua akoestiek een uitdaging. Vaak wordt gekozen voor gordijnen en vloerkleed, maar vergeet je muren niet. Je kunt denken aan een wandkleed, maar ook een boekenplank en schilderijen hebben effect. Net als alle meubels waarmee je de ruimte opbreekt.”

Vloer

“De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel qua soort als kleuren. Wil je zelf aan de slag, dan is laminaat heel gebruiksvriendelijk en daarmee kosten besparend. Parket heeft juist een warme, natuurlijke uitstraling en is enorm duurzaam. Laat je hierover voorlichten door een vloerenspecialist, die weet wat het beste bij jouw wensen past.” 

Raambekleding

“Belangrijk is dat dit in stijl is met de woning. Screens zijn mooi bij een moderne woning, maar bij een oude boerderij komen luiken het beste tot hun recht. Wie zelf gaat (ver)bouwen, adviseer ik om dit al mee te nemen op het moment dat de plannen worden gemaakt.”

Meubels

“Kijk naar de wensen van jouw gezin. Willen jullie met zijn allen op de bank kunnen liggen? Is er aan de eettafel ook ruimte voor het vriendje of vriendinnetje van jouw puber? Durf daarbij patronen de doorbreken, maar blijf wel scherp op maatvoering. Je wil natuurlijk niet dat je meubels de looprichting of ramen blokkeren.”

Boodschappenlijstje

“Maak een boodschappenlijstje – aan de hand van de kleuren in jouw huis – voordat je accessoires gaat shoppen. Durf ook groot te denken. Je hebt niks aan tig kleine potjes. Die eindigen vaak achterin de kast. Nee, ga bewust op zoek naar mooie items die de ruimte vullen.”

Persoonlijk

“Tot slot mogen een aantal persoonlijke eyecatchers niet ontbreken. Je kunt dan voor foto’s kiezen, maar wat denk je van een aantal souvenirs of items waar je een bijzondere herinnering aan hebt? Die oude vaasjes van je oma kunnen prachtig staan in een modern interieur.”


Interieurtrend 2020

Trend Alert! De hippe Zellige collectie. Van origine werden deze tegels vaak gebruikt in Arabische badhuizen, maar tegenwoordig vinden we ze terug in talloze interieurs. Bij het maken van de tegels ontstaan lichte kleurnuances, waardoor geen enkele tegel hetzelfde is. Dit maakt van elke tegel een uniek product dat karakter geeft aan welke ruimte dan ook. Ze passen perfect in een strakke en moderne inrichting, maar misstaan ook zeker niet in een landelijk interieur!

Een Zellige heeft een levendig oppervlak en bevat prachtige kleurnuances. Zelliges worden uiteraard vooral toegepast in badkamers en als spatwand in keukens. Maar als accent in elke wand zorgt het product altijd voor een aangename verrassing. De bewust gekozen imperfecties zorgen voor een bepaalde mate van nonchalance en voor sfeer in iedere denkbare stijl.

Verkrijgbaar in een uitgebreid pallet aan kleuren, van Blue Gloss tot Vintage White, in formaat 10×10 cm.

Geïnteresseerd in de Zellige collectie? Neem gerust contact op met Michel Oprey & Beisterveld voor meer informatie of kom langs in een van de showrooms in Echt of Vianen.

https://www.zellige-tegels.com/